Turizmde Alternatif Gelecek - Event4.0 | 4. Nesil Etkinlikler, Trend ve Gelişim Portalım

YENİ ÇIKANLAR

10 Şubat 2021 Çarşamba

Turizmde Alternatif Gelecek

Alternatif Gelecek Bizleri Bekliyor

Geçirdiğimiz 2020'nin otelcilik ve turizm sektörü için çok zor bir sene olduğu su götürmez bir gerçek. Çin'de başlayan ve tüm dünyada güncel rakam ile 107 milyonu aşan pandemi, başından beri geldiğimiz bu noktada şirketler ya dijital dönüşüme ayak uydurmaya çalıştı ya da faaliyetlerini kısmi/sürekli olarak durdurma kararı aldı. 

Hatırlayacağımız Geleceğe Dönüş filmindeki zaman yolculuğunda yapılan en ufak bir değişimin alternatif 1985 rota çizmesi gibi, 2020 yılı da bize beklenmedik bir yakın gelecek çizme zorunluluğu getirdi. 



Daha önce planlarımızda olmayan ve sektöre çok daha hızlı alternatif bir yön veren bu son 10 aydan bazı dersler çıkarmamız gerekiyor. İstisnalar tabii ki kaideyi bozmayacak fakat genel ortalamada  iddia ettiğim önemli virajlar nelerdir peki?


Sosyal Medya Paylaşımlarına Bakış Açısı Değişiyor

Aşırı internet tüketiminin getirdiği doyumsuzluk sonsuz bilgi kirliliği arasında git gide minimalizme yöneliyor ve sadece kaliteli içerikler talep gördüğü için -ki o da çok kısa süreliğine- paylaşımların profesyonel bakış açısı ile elden geçmesi zorunlu bir hal aldı. 

Hele ki asıl kaliteyi iyi konsept ile doğru profile yönelmek yerine, online tecrübelerin ya da tecrübeliymiş gibi yapanların,  ''biz bu işi yaptık'' mesajı ile reklam amaçlı etkinliklerini paylaşma konusu var ki, bloglara sığmaz. 




Finans ile Muhasebenin Ayrımı Sonunda Yapılıyor 

Finans yönetiminin ne kadar önemli olduğu her zaman ilk konudur. Fakat muhasebe ile finans bakış açısı ve görevleri oldukça farklıdır, farklı olmak zorundadır. KOBİ ler için de artık sadece muhasebe ile değil, departman olarak olmasa da finansal bir danışman ile ilerlenmesi gerekmektedir. Bu konuyu sadece nakit yönetimi değil, doğru ve adaletli harcama planı olarak ele almak gerekir. Unutulmamalıdır ki koltuklarda yer almaya başlayan Z kuşağına motivasyonu sadece maaş ile değil, doğru nakit akışı ile farklı yollarla da sağlamanız gerekmektedir. Müşteri memnuniyeti hedefleyen şirketler öncelikle kendi personel memnuniyetini sağlamak ile mükelleftir. 


Domino Etkisi Yaşanacak

Bilindiği üzere şirketlerin çoğu artık evden çalışma kültürüne ayak uydurdu ve çalışanların belli oranda evden devam etmesi şeklinde planlama yapıyorlar. Bu da firmaların çoğunu ofisi küçültmelerine yöneltiyor. Hele ki bizimki gibi lokasyonun pek de önemli olmadığı bir sektörede bu konu domino etkisi ile otel ve acenta satış & operasyon çalışanlarının azalmasına, içerik & tasarım becerileri olan çalışanların artmasına sebep olacaktır. 

Siz yeni ofis ve personel planlamanızı yaptınız mı? 




Kişiler Arasında Uçurumlar Ortadan Kalkıyor

İtiraf etmek gerekir ki hiçbir duayenin ya da tecrübeli sektör çalışanın, geçmiş hayatındaki biriktirdiği bilgiler, yaşanan son 10 ayı anlatmaya yetmiyor.  Uzun süreli çalışanlar ile sektörde henüz birkaç sene geçiren isimler arasındaki fark ise artık eskisi gibi uçurumları mesafeleri barındırmıyor. 

Dinamizmin zorunluluğu yüksek performans gerektiren genç yaş, yüksek teknolojilerin takibi, daha yaratıcı ve içerik tüketimi bakış açısına sahip olma zaten Z kuşağının avantajıydı. Peki bunların üzerine bir de yeni neslin daha cesur, daha özgüvenli ve haklarını savunan yapısını eklersek, sizce eskiden yüzlerce operasyon yapan çalışanların burada şansı nedir? 


''Nerede o eski duayenler!''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder