Korona Virüsü Çağında Seyahati Şekillendiren 10 Trend - Event4.0 | 4. Nesil Etkinlikler, Trend ve Gelişim Portalım

YENİ ÇIKANLAR

31 Mayıs 2020 Pazar

Korona Virüsü Çağında Seyahati Şekillendiren 10 Trend

Türsab ( Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ), Coronavirus 'ün etkileri ve sektöre yarar sağlayabilecek yeni raporunu yayınladı.

Seyahatleri şekillendiren 10 Trendi yazımızda ve raporun tamamına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Rapora Ulaşmak için tıklayınız :



Türsab Coronavirus Raporu
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), tüm dünyayı etkisi altına alan ve ekonomik açıdan en fazla etkilenen sektörlerin başında gelen turizmde korona virüs salgını ardından uygulanacak yeni normal sürecini daha iyi anlamak ve sürdürülebilir çözüm önerileri geliştirmek amacıyla bir rapor hazırladı.


Birlik tarafından hazırlanan “Korona Virüsü (COVID-19) Sonrası Nasıl Bir Dünya Bizi Bekliyor?” başlıklı raporda; yeni normale bağlı şekillenecek yol haritası, dünyanın pandemi sonrası durumu, beklenen yeni seyahat trendleri, planlamalar ve izlenmesi gereken stratejilerden oluşan konu başlıkları, tüm ayrıntılarıyla sektörümüze rehberlik edecek.

Korona Virüsü Çağında Seyahati Şekillendiren 10 Trend 

1. İndirimli tatiller

Kısa vadeli gelir elde etmek amacıyla, birçok seyahat şirketi, insanları 2020 ve hatta 2021'de tatil rezervasyonu yapmaya teşvik etmek için harika paketler satıyor. Örneğin, Inspiring Travel Company, önümüzdeki yıl Joali, Maldivler'de yapılacak konaklamalarda yüzde 40 indirim sunuyor. Healing Holidays ise Himalayalar'daki Vana'ya yapılacak 2021 seyahatlerinde yüzde 10 indirim sağlıyor.

2. Uçak bileti satışları

Easyjet, Mart ayının sonunda tüm uçuş ağını durdurdu, ancak bu durum Ekim 2020 ile Şubat 2021 tarihleri arasında Avrupa’da çeşitli destinasyonlara 30 Pound’a ucuz tek yön bilet satılmasına engel olmadı. Böylelikle çabuk davranan müşteriler muhteşem fırsatlar yakalayabildiler.

Easyjet Ticari Genel Müdürü Robert Carey durumu şu şekilde değerlendirmekte: “Bu dönemde müşterileri olabildiğince desteklemek amacıyla kış sezonuna yönelik uçuşlarımızı bugün indirimli olarak satışa çıkarmaya karar verdik. İlk kez uçuşlar vergi ve harçlar dahil 29,99 Pound sabit ücretle satışa sunulacak. Müşteriler ayrıca bir değişim ücretinin uygulanmayacağına dair güvence ile ihtiyaç duydukları takdir  de mevcut planlarını değiştirebilecek veya yeni bir rezervasyon yapabilecekler.”

3. Kısa süre içinde planlanan geziler

Herkes uzun vadede seyahat edebileceği tarihleri öncesinden kesin bilemeyebilir, bu sebeple alternatif olarak, seyahat kısıtlamaları kaldırılır kaldırılmaz kısa süre içerisinde gerçekleştirilecek seyahatlerin rezervasyonlarını yapmaya hazır olunmalıdır. Her şey “normal”e döndüğünde ve çok sayıda turist seyahat etmeye başladığında bir telaş ortamı doğacaktır. Başlangıçta uygun fiyatlı fırsatlar olsa da, “dinamik fiyatlan- dırma” talebe göre ayarlandığı için bu durum hızla değişebilir.

4. Karantina sürecinde lüks kaçış noktaları

Lüks seyahatler gerçekleştiren varlıklı bir kesim, uzaktan çalışma ve zorunlu izin avantajlarından yararlanarak, kendilerini karantina altına almak için izole edilmiş çok güzel sığınaklar bulmayı başardı.

Instagram’da görüleceği üzere huzurlu kırsal alanlarda ve kıyı bölgelerde sayfiye evlerine çekilmiş ayrıcalıklı kişiler ve David Geffen gibi süper yatlarında virüsten korunan ve karantinanın tadını üst düzey rahatlıkta çıkaran elit milyarderler bu duruma örnek olarak verilebilir.

5. Sanal seyahat

Seyahat severlerin evlerinde koltuklarında otururken deneyebilecekleri, çok sayıda “sanal tur” son dönemde tanıtıldı. Örneğin, Almanya'da Ingolstadt’taki Audi fabrika- sında sanal bir tura çıkabilir veya kolaylıkla dizüstü bilgisayarınızdan Porto Riko'da canlı bir salsa dersine katılabilirsiniz.

Seyahat tutkuları yanında kültür ve sanata meraklı insanlar için de teknoloji şirketleri önemli olanaklar sunuyor. Google, dünya genelinde kültür ve sanat alanında öne çıkan müzeleri sanal turlarla insanların evlerine taşıyor. Bu şekilde insanlar sadece ünlü sanat galerilerini keşfetmekle kalmayıp, aynı zamanda kalabalıklar içinde sıraya girmeden renklerin ve fırça darbelerinin yüksek çözünürlüklü incelemeleri için eserleri yakından görme fırsatı da bulabilmektdirler.

6. Hayali kurulan seyahatin planlanması

İçinde bulunduğumuz günler seyahat şirketleri, sosyal medya influencerları ve dergi yayıncıları için, haftalar boyunca evde hapsolmuş insanlara yurt dışında rüya gibi gezileri planlayabilmeleri adına ilham vermeleri açısından da ideal bir zaman.

Burada önemli olan, önümüzdeki aylarda seyahat etmek için güvenli olacak destinasyonlara odaklanmak olacaktır; örneğin İngiltere’de yaşayanlar için Avrupa, krizle daha uzun süre baş etmek zorunda kalacağı düşünülen Hindistan’a oranla daha güvenli bir seçenek olacaktır. Japonya’da Olimpiyat Oyunları’nın 2021’e ertelenmesi sonucu 2020 yılında daha uygun konaklama fırsatları sunulacaktır.

Salgın hakkında yayınlanan haberler insanları endişeyle doldururken, tatil günlerini düşünmek daha olumlu şeylere odaklamanın en iyi yollarından biridir. Birçok yeni otel açılışı ertelenecek olsa da bu durum jet sosyetenin önde gelen isimlerinin, mümkün olduğunda parayı nereye saçacaklarına dair yeni bilgiler ve fikirler edinmek istemedikleri anlamına gelmemektedir.

Tüketiciler ayrıca eğlenmek için can atacak, karantinada hatırı sayılır bir zaman geçirmelerinden sonra, mutfak alışverişi ve online perakende haricinde pek fazla harcama da yapmadıkları için gelirlerinden eğlenmeye yönelik daha fazla pay ayırabileceklerdir. Bunu akılda tutarak, Korona virüsü sonrası, mütevazı mini molalar yerini daha uzun tatil ya da seyahatlere bırakabilecektir.

7. Eşi görülmemiş rezervasyon esnekliği

Hava yolları, oteller ve seyahat şirketleri, devletlerin seyahat yasağı nedeniyle büyük bir varoluşsal tehditle karşı karşıya olmaları sebebiyle, rezervasyon değişiklikleri konusunda eşi görülmemiş düzeyde esneklik sunmak zorunda kalmaktadır. Birçoğu hem mevcut hem de yeni rezervasyonlarda seyahat tarihlerini ücretsiz olarak değiştirme olanağı sunmaktadırlar.

8. Elit üyelik statülerinin uzatılması

Birçok havayolu şirketi, misafirlerinin mil programlarından kaynaklanan statülerinin 2021 yılına kadar uzatılması imkanını sağlamaktadır. Bu kararlar, “müşteri sadakati” konusunda atılan önemli adımlar olarak ön plana çıkmaktadır. Bununla birlikte aslında misafirlerinin de olağan miktarlarda seyahat etmeyeceklerinin kabul edildiği anlamına gelmektedir.

9. Seyahat hediye çekleri

Seyahat şirketleri müşterilerin yurt dışına gitmekten vazgeçmemeleri için mücadele ederken, birçok şirket gelecek tatiller için açık tarihli seyahat hediye çeki satmaktadır.

Örneğin; Luxury Scotland, belirlenen çeşitli noktalarda konaklama, yemek ve benzer deneyimlerde kullanılabilecek 1.000 £ değerine kadar kuponlar sunmaktadır.

Jersey Kanalı'ndaki Atlantic Hotel ise misafirlerine hediye çekleri ile zarif bir ikindi çayı, üç çeşit pazar menüsü veya yedi çeşit yemek arasından seçim yapma imkanı sunmaktadır.

10. Kış tatili patlaması

Ne zaman tekrar seyahat etmemize izin verileceğini bilmek zor, ancak 2020'nin sonu veya 2021'in başına bir tatil rezervasyonu güvenli bir seçenek gibi görünmekte. Dijital seyahat pazarlama çözümleri firması Sojern'e göre, “Ocak 2021 için İngiltere'den İspanya'ya yapılan seyahat aramalarında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,626 oranında dikkate değer bir artış oldu. Verilerden bu yıl Ekim ayından itibaren İspanya, Fransa ve hatta İngiltere’deki yurt içi seyahatlere yönelik erken bir arama eğilimi trendi görülmekte. Ocak 2021'de İngiltere'den Fransa'ya yapılan seyahat aramaları yıllık bazda yüzde 409'luk erken bir artış göstermekte ve İtalya bile yıllık ortalama yüzde 385'in üzerinde önemli bir artış göstermekte”.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder