Seyahat Endüstrisinde AR ve VR Devrimi - Event4.0 | 4. Nesil Etkinlikler, Trend ve Gelişim Portalım

YENİ ÇIKANLAR

3 Haziran 2020 Çarşamba

Seyahat Endüstrisinde AR ve VR Devrimi

Artırılmış Gerçeklik ve Sanal Gerçeklik Seyahat Endüstrisinde  Devrim Yaratıyor

AR ( Artırılmış Gerçeklik ) & VR ( Sanal Gerçeklik ) özellikle, işletmeler ve pazarlamacılar için müşterilerin çevrelerini algılama biçimlerini değiştirmelerine olanak tanıyan faydalı bir araç olarak ortaya çıkmıştır. 
Akıllı telefon teknolojisindeki gelişmeler sayesinde, birçok sektörde olduğu gibi seyahat sektöründe de son birkaç yılda artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik konusunda yeni bir atılım yaşanıyor. 

AR ( Artırılmış Gerçeklik - Augmented Reality )


Artırılmış gerçeklik ya da kısa adıyla AR, belirli bir cihazdan bakıldığında bir kişinin fiziksel çevresini algılamasında değişiklik yapan sana bir teknolojidir. Teknolojinin sanal gerçeklikle benzerlikleri olmasına rağmen tabii ki AR gerçek dünya ortamının yerini henüz yüzde yüz alamadı. Ancak dijital ortamda olması ve kısmi bir deneyim sağladığı için birçok müşteriyi işletmenize çekebilecek pazarlama avantajını elde etmenizi sağlamaktadır.

AR dünyasında akılda kalıcı ilklerden örnek olarak Pokemon GO'u ele alabiliriz. Tabii ki AR teknolojisi oyun dünyasının ötesine ve pazarlama dünyasına kadar çok geniş bir yelpazeye sahip.

VR ( Sanal Gerçeklik - Virtual Reality )

Vr-Seyahat-Endustrisi

Sanal gerçeklik teknolojisi bir kullanıcının dijital bir ortamı yaşamasına destek olan bir VR gözlük kullanımını içerir. Görüntüler, sesler ve diğer fiziksel duyumların kullanılmasıyla, kullanıcı esas olarak hareket edebileceği ve gördüğü ekran karşısında etkileşime girebileceği sanal bir dünyada deneyimleme yaşar.


VR uzun bir geçmişe sahip olmasına rağmen , Samsung, Sony ve Google en güçlü VR gözlükleri ana tüketicinin kullanımındadır. Kullanım alanları arasında oyun oynama, etkileşimli videolar izleme, 360 derece görüntü izleme ve daha fazlası yer alıyor. 

Tarifinizin Özgün ve Deneyimin Akılda Kalıcı Olması Gerekiyor

AR ya da  VR teknolojilerinde oluşturacağınız ürününüze seyahat sektörü penceresinden bakacak olursak aynı bir yemek tarifi gibi malzemelerin doğru ve sırasıyla harmanlanması gerekiyor. 

Bu konuda önemli olan, 
  • Doğru yazılımcı seçimi, 
  • Yüksek teknoloji içeren kamera ile kusursuz kayıtlar, 
  • GPS desteği ile vurgu yapılması gereken destinasyonlar, 
  • İlgi çekici noktaları vurgulayabilecek psikanaliz ve pazarlama uzmanlarının vurucu noktaları,
  • Sanal ortama aktarılabilecek ürününüzün doğru seçilmesi ,
gibi kriterlerin uygulama/yazılım oluşturulurken doğru harmanlanarak en verimli AR / VR modülünün ortaya çıkarabilmesidir. Ürününüzü vurgulayacak butik ve özgün bir dokunuş ile de tabii ki kusursuz bir tat ve hafızada güzel bir seyahat anısı bırakabilirsiniz. 


Günümüz seyahat endüstrisinde kullanılan bazı örneklere bir göz atalım :

AR ( Artırılmış Gerçeklik - Augmented Reality ) ve VR ( Sanal Gerçeklik - Virtual Reality ) Kullanılan Örnekler

Sanal Gerçeklik - Rezervasyon Platformu - Amadeus Navitaire



Sanal Gerçeklik - Otel Turları - Atlantis Dubai Sanal Turu VR 360


Sanal Gerçeklik - Hamilton Adasını Ziyaret 



Artırılmış Gerçeklik - Farklı Entegrasyonlar



Artırılmış Gerçeklik - Turist Gezileri ve Şehir Tanıtımları



AR / VR Neden Tercih Edilmektedir? 

2020'lere girdiğimiz bu sene, artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik seyahat endüstrisinde giderek daha popüler hale geldi. Covid-19 süreci ile uzaktan deneyimle rekabeti arttığını göz önününde bulundursak faaliyet gösteren otellerin ve diğer işletmelerin, yerel manzaralar ve otel odaları da dahil olmak üzere müşterileri ziyaret etmeye teşvik ettikleri fiziksel ortamlara ilgiyi arttırmaları gerekmektedir. İlgi çekici AR / VR deneyimleri etkinliklerde, otellerde ve sanal turlarda yerini günden güne güçlendirmekte ve farklı yatırımlara ev sahipliği yaparak pazardaki yerini büyütmektedir. 

Ayrıca müşteriler gelmeden önce çok fazla bilgiye ihtiyaç duyduklarından seyahatlerini yoğun bir şekilde araştırmak istemektedir. Günümüzde tüketim toplumuna nazaran bilinçli tüketiciler artmakta ve krizin yaklaştığı bu dönemde son jokerini ortaya çıkararak harcayacakları seyahat bütçesinin doğru yere gittiğinden emin olmak istemektedirler. Bu yüzden gitmeden doğru en doğru deneyimi sanal ortamda gözlemlemek, ya da hiç gidemeyecekleri yerlere kısmi deneyim ile AR & VR yoluyla ulaşmak isteyeceklerdir. 

Son Darbe

Doğru ürün, doğru hedef kitle ve doğru pazarlamadan sonra da gerisi tabii ki tahmin edileceği üzere hep karşımıza çıkan bütçeye kalacaktır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder