Esports'a Genel Bakış ve Yeni Nesil İçin Etkinlik Mekanı - Event4.0 | 4. Nesil Etkinlikler, Trend ve Gelişim Portalım

YENİ ÇIKANLAR

9 Mayıs 2020 Cumartesi

Esports'a Genel Bakış ve Yeni Nesil İçin Etkinlik Mekanı


Esports Hakkında


esports-arena-etkinlik-mekani-istanbul


1972 yılında, Stamford Üniversitesi öğrencilerinin kendi aralarında çevirdikleri Spacewar turnuvası ile dünyaya ilk adımını atan Esports kavramı günümüzde 1.3 milyar dolara ulaşan pazar payı ile spor etkinliklerinde kendisini günden güne üst sıralara taşımaya devam ediyor.


Covid-19 sürecinde dünyadaki tüm fiziki sporlar değer kaybetmeye devam ederken ve reklam gelirleri düşerken, evde kalmaya devam eden, özellikle 15-35 yaş arası yaş kitlesine hitap eden Esports ise daha fazla zaman ayrılan bir araç olmaya devam ederken, pazar payını yükseltiyor.

Statica'nın 2012 -2022 yıllarını içeren gerçekleşen ve önümüzdeki 2 yıl için öngörülen istatistiklerine göre pazar payı 2012'de 130 Milyon USD iken 2022 'de 1,8 Milyar USD olması öngörülüyor.

statica-esports-istatistik


Türkiye'de Esports
Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin de kurduğu Esports takımları sektöre ışık tutarken diğer Türk takımları da uluslararası turnuvalara katılarak ülkemizi temsil ediyorlar. League Of Legends, PubG, Dota 2 en sevilen Esports oyunları arasında yer alıyor. Türkiye kurulan E-Spor Federasyonu ( TESFED ) ise sektörün düzenli bir şekilde büyümesini sağlamak üzere Federasyon lisans işlemleri, turnuva düzenlenmesi ve E-Spor'un popülerliği üzerinde çalışmalarla yeni adımlar atıyor.

Yeni Nesil Etkinlik Mekanı Önerisi 
2019 yılında hizmete açılan Ininal Espor Arena, sadece Esports tutkunlarına değil, altyapısı ile birçok etkinliğe ev sahipliği yapabilen, 42 Maslak AVM içinde açılan bir Etkinlik, Konferans, Kültür, Sanat ve Gösteri Merkezi.

3.500 m2 alan üzerine kurulmuş Espor Arena’da 850 m2 fuaye alanı ve 700 kişi oturma kapasiteli bir salonu bulunmaktadır. Bu salonun koltukları kaldırılabiliyor ve 1.000 kişi kapasiteli bir salon haline gelebiilyor. Salonda 190 m2 sahne ve 70 m2 Led ekran bulunmaktadır.

Espor Arena’da Seminer Odaları ve VIP Lounge hizmeti de mevcuttur. Bunların dışında 245 m2 Gaming Hall ve Espor Takım Aksesuarları, Oyun Bilgisayarları, Donanım ve Oyunlar için de 120 m2 Merchandise odası bulunmaktadır. Prodüksiyon & influencer ve yayıncılar için 2 adet 123 m2 stüdyo ile 74 m2 büyüklüğünde stüdyo ve shoutcaster odası da Espor Arena içinde yer almaktadır.

Salonda bulunan teknik özellikler ise birçok etkinlikçiyi ek teknik maliyetten kurataracak nitelikte:

• Line Array 2x8 LR
• Line Array 2x2 çift 18” subbass
• 40x8 digital ses masası
• 50 Walt led spot ışık 24 adet
• Yaka mikrofonu 9 adet
• Head set mikrofon 2 adet spor tipi
• El telsiz mikrofon 2 adet
• 70 m2 Led 3mm ( 13.80.cm x 4.80 cm )

Günümüzün yükselen değeri Esports, Türkiye'de de pazar payını büyütürken, Esports ile büyüyen yeni nesilin etkinlik mekanı seçimleri arasında oteller, etkinlik mekanları haricinde Esport Arenalarda ön planda yer almaya başlıyor.

Ininal Esports Arena Görsellerine ve site bilgilerinize haberimizin devamında ulaşabilirsiniz.


esports-arena-etkinlik-mekani-istanbul

esports-arena-etkinlik-mekani-istanbul

esports-arena-etkinlik-mekani-istanbul



esports-arena-etkinlik-mekani-istanbul

esports-arena-etkinlik-mekani-istanbul

esports-arena-etkinlik-mekani-istanbul

esports-arena-etkinlik-mekani-istanbul

esports-arena-etkinlik-mekani-istanbul

esports-arena-etkinlik-mekani-istanbul

Ininal Website : https://www.esporarena.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder